Despre noi

Ambasadorul României în Ucraina

         

Cristian-Leon ȚURCANU 

Şi-a prezentat scrisorile de acreditare, în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina, la 29 august 2016.

Anterior începerii mandatului, a deținut funcția  de director general pentru comunicare, diplomaţie publică şi cultură, coordonând activitatea de comunicare publică a Ministerului Afacerilor Externe, ansamblul relaţiilor bilaterale în domeniul culturii, educaţiei şi ştiinţei, precum şi acţiunile de diplomaţie publică.

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a mai ocupat funcţia de director adjunct, respectiv director al Direcţiei Europa de Est şi Asia Centrală, fiind responsabil de ansamblul relaţiilor bilaterale cu statele din această zonă geografică. Pe parcursul activităţii sale în MAE a mai lucrat în calitate de consilier pentru afaceri regionale și politici de securitate al ministrului afacerilor externe, precum și în cadrul Departamentului pentru Organizarea Summit-ului NATO şi Direcţia Implementare Programe Schengen.

Cristian-Leon Țurcanu a fost adjunctul ambasadorului României în Republica Moldova, în perioada 2014-2015. Între anii 2008-2012 a activat în cadrul Ambasadei României din Statele Unite ale Americii, iar în perioada 2003-2008, în cadrul Ambasadei României din Republica Federală Germania.

Cristian-Leon Țurcanu este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 2003. A absolvit cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. Este căsătorit și are doi copii.

 

În prim plan

Întrevederea ambasadorului României cu primarul orașului Mîkolaiv

20.08.2019

La 20 august 2019, cu ocazia vizitei în orașul Mîkolaiv, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, a avut o întrevedere cu primarul localității, Oleksandr Senkevici. În cadrul întrevederii,…

Sculptura «Middle Way», realizată de artistul român Bogdan Rață în cadrul proiectului internațional de artă «Moving Monuments» (România), își continuă călătoria în Ucraina.

20.08.2019

La 20 august 2019, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, împreună cu primarul orașului Mîkolaiv, Oleksandr Senkevici, au participat la ceremonia de inaugurare a sculpturii „Middle Way“ în…

Alegeri pentru Președintele României – 2019

12.08.2019

INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Cetățenii români cu drept de vot aflați în străinătate au la dispoziție 3 opțiuni pentru a-și exercita …

Programul de lucru al Ambasadei/Secției consulare

07.08.2019

În zilele de 15 și 16 august 2019 Ambasada României la Kiev și secția consulară nu lucrează cu publicul.