Relaţii bilaterale

Relaţii culturale

Cooperare cultural-ştiinţifică şi în sfera dezvoltării umane

Se negociază încheierea unui nou Protocol de colaborare în domeniul învăţământului între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România şi Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Ucraina.

Un nou Protocol de colaborare între Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România şi Ministerul Culturii şi Turismului din Ucraina este în curs de negociere.

România are în vedere deschiderea în perioada următoare a unui Institut Cultural Român la Kiev, în etapă iniţială, şi o filială a acestuia la Cernăuţi, în cadrul Consulatului General al României de la Cernăuţi, în perspectivă.

Din anul 2007 în cadrul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti funcţionează un Centru Cultural şi de Informare al Ucrainei. La 18 decembrie 2009 a fost inaugurată Casa de Cultură Ucraineană la Timişoara.

 

 

În prim plan

Întrevederea ambasadorului României cu primarul orașului Mîkolaiv

20.08.2019

La 20 august 2019, cu ocazia vizitei în orașul Mîkolaiv, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, a avut o întrevedere cu primarul localității, Oleksandr Senkevici. În cadrul întrevederii,…

Sculptura «Middle Way», realizată de artistul român Bogdan Rață în cadrul proiectului internațional de artă «Moving Monuments» (România), își continuă călătoria în Ucraina.

20.08.2019

La 20 august 2019, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, împreună cu primarul orașului Mîkolaiv, Oleksandr Senkevici, au participat la ceremonia de inaugurare a sculpturii „Middle Way“ în…

Alegeri pentru Președintele României – 2019

12.08.2019

INFORMAȚII GENERALE Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în data de 10 noiembrie (turul I) și 24 noiembrie (turul II). Cetățenii români cu drept de vot aflați în străinătate au la dispoziție 3 opțiuni pentru a-și exercita …

Programul de lucru al Ambasadei/Secției consulare

07.08.2019

În zilele de 15 și 16 august 2019 Ambasada României la Kiev și secția consulară nu lucrează cu publicul.